Carlo Hoppenbrouwers...

Van vormgeving en realisatie tot instandhouding van de tuin; van het ‘even op weg helpen’ tot avontuurlijk boomonderhoud...

Al vanaf zijn vroege jeugd was het duidelijk dat 'het creatieve groen' zijn werkterrein zou worden. De stamboom van Carlo Hoppenbrouwers is geworteld in zowel het Hoppenbrouwers-tak als in het bekende familiegeslacht Van Eyk.

Meest tot de verbeelding sprekende vertegenwoordiger van de Hoppenbrouwers-tak is Johan Franciscus Hoppenbrouwers, de bekende Hollandse schilder uit de 19de eeuw en leerling van Andreas Schelfhout. Carlo’s grootvader was kunstschilder en ook zijn vader heeft het overgrote deel van zijn leven besteed aan dit creatieve vak. Aan zijn grootmoeders kant ontwikkelde zich de roemrijke tak van de familie Van Eyk, van oudsher hét bloemistengeslacht van Breda en omgeving; in Breda is bijna geen Van Eyk te vinden die niet iets met bloemen te maken heeft. Aan Carlo en zijn tweelingzus Christel werd het stokje weer doorgegeven; zij ontwikkelde haar talenten als kunstschilder en hij cultiveerde zijn creatieve bezigheden in het groen.

Het was voor Carlo niet bijzonder ingewikkeld om in zijn Zundertse omgeving groenervaring op te doen want de vakkennis ligt er zogezegd op straat. Hij maakte kennis met kwekerij Bömer, een gespecialiseerde boomkweker in het bezit van de nationale collectie van beuk en eik en met Hans Verheijen, voornamelijk bekend van de organisatie van de Zundertse GrootGroen-beurs. Om zijn plantenkennis uit te breiden werkte hij ook nog eens een aantal jaren bij het gespecialiseerde Plantencentrum Princenbosch waarna hij besloot zijn eigen bedrijf te starten. Zijn ervaring bij deze verschillende bedrijven blijkt borg te staan voor een gedegen en origineel tuinbedrijf. Creativiteit en vakmanschap zijn de belangrijkste kenmerken.